Molekulārā (komponentu) diagnostika
Molekulārā jeb komponentu diagnostika mēra specifisko Imūnglobulīna E atbildi pret alergēna fragmentu, jeb molekulu, tādējādi varam iegūt precīzākas atbildes uz dažādiem jautājumiem:
- Ar augstāku precizitāti diagnosticēt pārtikas, respiratorās, lateksa, plēvjspārņu inžu alerģijas, pārbaudot plašu alergēnu loku.
- Pārtikas alerģijas gadījumā var atšķirt potenciāli smagas, bīstamas reakcijas no vieglām, nekaitīgām.
- Prognozēt alerģijas attīstību- kad varam prognozēt, piemēram, kuram bērnam alerģija pret olām pāries līdz 3 gadu vecumam, bet kuram turpināsies visu mūžu.
- Atrast pārtikas produkta formu, kuru pacients var tolerēt, piemēram, ja ir alerģija pret pienu, atbildēt uz jautājumu, vai jāizslēdz visi piena produkti, vai var lietot karsētus vai fermentētus piena produktus.
- Diagnosticēt “viltīgas” citādi nediagnosticējamas alerģiju formas, kā pārtikas atkarīgas fiziskas slodzes inducētas alerģijas, piemēram, reakciju uz omega 5 gliadīnu ( kviešu komponents), Alfa gal (zīdītāju gaļa) alerģiju.
- Respiratoro alerģiju gadījumā- palīdz atšķirt krusteniskās reakcijas no īstās alerģijas, kā arī identificēt primāro alergēnu, lai sekmīgi izvēlētos alergēnspecifiskās imūnterapijas preparātu.
Saistītie speciālisti
Konsultē pieaugušos un bērnus no viena gada vecuma tikai alergoloģijā LV | EN | RU